Falköping

Det finns elva tandläkare i Falköping. Två av dessa tillhör Folktandvården, resten är privata. I Falköping får även du som inte fyllt 25 år än gratis tandvård från och med 2014.

Enligt en tandvårdssatsning som Västra Götalandsregionen är ensam om i Sverige att erbjuda så kan alla unga vuxna upp till 25 år få gratis tandvård. Detta kommer att gälla från och med år 2014. Just nu, under 2013, får du gratis tandvård till dess att du fyllt 24 år vilket också det är unikt. I resterande landet brukar det generellt vara gratis tandvård upp till dess att du fyllt 21.

Det spelar ingen roll om du går till en privatklinik eller till Folktandvården, båda alternativ erbjuder den fria tandvården för barn och unga fram till dess att de fyllt 24 år (eller efter årsskiftet till dess att du fyllt 25).

Är du dock över 24 år och är orolig för kostnaderna kan Folktandvården erbjuda dig att betala ett fast pris för tandvård, ett så kallt tandvårdsabonnemang. Då betalar du en fast månadsavgift och har sedan rätt till all den tandvård du behöver. Folktandvården Falköping hittar du på Danska vägen 62. I samma lokal finns även Specialistkliniken för ortodonti för dig som är i behov av tandreglering så som tandställning.

tandlakarhuset_falkopingEn  mottagning som är centralt beläget och varmt rekommenderad är Tandläkarhuset med dess tandläkare Lisbeth Persson Nyander som du hittar på Högarensgatan 1. För dig som är spruträdd eller lider av tandvårdsrädsla finns det på denna mottagning ett smärtfritt alternativ till bedövningssprutan, nämligen bedövningspennan The Wand. Denna klinik kan även erbjuda akuttid samma dag som du ringer. Utanför mottagningen finns parkeringsmöjligheter för dig som kommer i bil.

Letar du efter en annan tandläkare och det är tillgängligheten som är viktig för dig så hittar du en mottagning bara fem minuters gångväg från Falköpings Centralstation. Nämligen Tandläkare Mikael Plith på Sankt Sigfridsgatan 53. Denna mottagning är en privatklinik som erbjuder högkvalitativ tandvård för både vuxna och barn.