Skövde

Ta del av den trygga vård Skövde erbjuder
Bor du i Skövde kan en beskrivning av staden kännas onödig då du säkerligen vet det mesta som staden har att erbjuda. Men för dig som kanske är nyinflyttad eller helt enkelt är nyfiken på Skövde som stad kommer här lite information om hur du kan ta del av den hälso- och sjukvård som finns, samt hur du kan ägna dig åt de fysiska aktiviteter som erbjuds. Även om Skövde inte är en av de största städerna i vårt land har denna stad ändå massor att erbjuda. Förutom det natursköna område staden ligger i där du har alla möjligheter att njuta av djur och natur finns det också en riktig stadskänsla där människor skapar liv och rörelse bland bebyggelsen. Här finner du till exempel Högskolan i Skövde där studenter lever och lär, samt många olika företag som driver sin verksamhet.

Sport som gynnar hälsan
Förutom att förlita dig på att du kommer hålla dig frisk med hjälp av den sjukvård som finns i Skövde kan du även ägna dig åt fysiska aktiviteter i staden. I Skövde finns det nämligen många olika sporter att utöva, så oavsett vilket område inom sportvärlden du är intresserad av kan du ansluta dig till någon av alla de föreningar och klubbar som finns. Det spelar ingen roll om det är vinter eller sommar – det finns sportaktiviteter som passar alla årstider. Är det inte lagsport som är just din grej kan du istället prova på andra träningsformer som till exempel aerobics, boxning, styrketräning m.m. Friskis och Svettis erbjudet flera olika träningsformer och vänder sig till alla som har lust att röra på sig. Att aktivera sig fysiskt med jämna mellanrum förbättrar den allmänna hälsan och innebär i längden färre sjukhusbesök.

Folktandvård eller privat?
Oavsett om du föredrar att gå till Folktandvården eller om du vill bli behandlad av en privat tandläkare finns båda alternativen i staden. Det jobbar cirka 30 tandläkare i Skövde, både den offentliga tandvården och den privata erbjuder kompetenta tandläkare för alla sorters behandlingar. Beroende på vad du känner dig trygg med – statligt eller privat – kan du vända dig till det ena eller det andra. Vilket du än väljer kan du vara säker på att hitta den rätta tandläkaren för dig i Skövde.

skovde

Vårdcentral eller sjukhus
I Skövde finns det både vårdcentraler och sjukhus. Generellt sett rekommenderas det att du först tar kontakt med din vårdcentral där du senare kan komma att bli remitterad till sjukhuset av din läkare. Det är endast vid akuta fall du bör ta dig till sjukhuset direkt. På vårdcentralen kan du oftast få tillräcklig vård, men i vissa fall kan det vara berättigat att bli behandlad på sjukhus. Beroende på vilken adress du bor blir du automatiskt hänvisad till en viss vårdcentral. Skulle denna inte passa går det såklart bra att byta till en annan. Allt för att du ska känna dig så trygg som möjligt.